
דג מטוגן – הכי פשוט, הכי טעים!
- 2 מנות
- סוג: כל דג
אין כאן מתכון מיוחד, לא בטוחים אם אפשר לקרוא לזה מתכון, אבל אם תשאלו כל דייג הוא יגיד לכם שהדג הכי טעים הוא דג מטוגן.
תבחרו לכם כל דג שתרצו, בין אם דגים מעורבים מהים או דגים יותר גדולים שחתוכים לסטייקים כמו לוקוס, מוסר, סלמון ועוד.
מצרכים:
- דגים לבחירתכם
- קמח
- מלח
- לימון
- צי׳פס מוכן / תפו״ח אדום לצ׳יפס
- שמן קנולה
הכנה:
- שטפו את הדגים והניחו במסננת
- אם הדגים גדולים ניתן לחרוץ אותם עם סקין כמעט על העצם
- הכינו קערה עם קמח, גודל הקערה יותר גדול מהדג
- חממו שמן עמוק, וכשיגיע לחום 180 מעלות
- המליחו את הדגים מבפנים ובחוץ וקמחו את הדג משני הצדדים והכניסו לשמן החם בזהירות
*חשוב לא לשים כמות גדולה שהשמן לא יתקרר - שהדג משנה את צבעו לזהב כהה, הוציאו למסננת לסינון השמן מהדג.
הגשה:
הגישו את הדגים בקערה עם כמה פלחי לימון טרי, צ׳יפס, סלט ירוק, טחינה.
סה טו. זה הזמן להנות, אוכלים בידיים.
בתאבון 🙂